April 24, 2021

Alkotest na delovnem mestu?

Lahko zahtevamo alkotest na delovnem mestu? Kot vsakemu delodajalcu je verjetno tudi vam glavni cilj, da delavci opravljajo dnevne naloge zbrano, osredotočeno, natančno, vestno in mirno.

Če sta pri delu prisotna alkohol in / ali droga je tako izvajanje nalog seveda nemogoče.

Kaj pa če temu ni tako? Ste kdaj posumili, da vaši delavci na delovnem mestu pijejo ali pa v službo že pridejo pijani?

Kaj narediti v tem primeru?

Ob vsakem sumu, da vaš delavec na delavnem mestu uživa opojne substance, se lahko kot delodajalec vedno obrnete na zasebnega detektiva, ki bo opravil alkotest nad zaposlenim.

Alkotest iz strani zadebnega detektiva

Alkotest opravi ustrezno usposobljena oseba, pri čemer mora imeti zato vse potrebne licence in pravice, poleg tega pa redno kalibriran alkotest, da so podatki lahko natančni in verodostojni.

Zasebni detektivi z licenco, lahko alkotest izvedejo kadarkoli - bodisi je to sobota, nedelja, med dopoldansko, popoldansko ali nočno izmeno - vse z enim ciljem - da vam, kot delodajalec pomaga pridobiti dokaze o dejanjih, ki kršijo pravila na delovnem mestu.

Detektivska agencija nato lahko jamči, da bo postopek proceduralno pravilno izveden, saj je to pogoj, da lahko z dokazi uveljavljamo naše pravice ali se zagovarjamo pred pristojnim sodiščem.

S temi dokazi lahko delodajalec bodisi vloži disciplinski postopek ali pa ob morebitni poslovni škodi na sodišču zahteva odškodnino.

Kdaj zahtevati alkotest?

Alkotest se lahko opravlja o sumu alkoholiziranoti na delovnem mestu, v okviru kontrol (napovedanih ali nenapovedanih), v primeru delovnih nesreč ali ob morebitnih materialnih škodah.

Včasih se v podjetju lahko zgodi nesreča, pri čemer je bodisi uničena ali poškodovana oprema oz. na splošno osnovna sredstva podjetja.

V kolikor je pri tem poškodovana še oseba, je potrebo pri tem vedno ravnati zbrano in pomisliti na vse okoliščine dogodka.

V prvi vrsti mora podjetje zavarovati sebe, saj ob poškodbah delavec lahko vloči tožbo in od podjetja zahteva odškodnino.

Če obstaja sum, da je bil delavec, ki je povzročil nesrečo na delovnem mestu morda okajen oziroma vinjen / pijan, vsem podjetjem vedno predlagamo izvedbo alkotesta. Pijanemu delavcu na delovnem mestu lahko grozi disciplinski postopek, v obratno smer pa delodavec verjetno ne bo odškodninsko tožil delodajalca. Preberi več