May 25, 2021

Enostavna uporaba zložljivega invalidskega vozička

Najbolj popularen invalidski voziček pri gibalno oviranih osebah je zagotovo zložljiv invalidski voziček. Zložljiv invalidski voziček osebi omogoča prihranitev prostora tako v avtu ali pa v stanovanju oziroma v shrambi. Zaradi svoje funkcionalnosti in enostavne uporabe je življenje z njim mnogo lažje in veliko bolj zabavno.

Kakšne lastnosti mora imeti zložljiv invalidski voziček, da omogoča bolj enostavno in praktično življenje ?

Zložljiv invalidski voziček mora v prvi vrsti biti zasnovan tako, da je izredno lahek in enostaven za uporabo. Zložljiv invalidski voziček mora imeti odlično podvozje in gume s katerimi bo oseba lahko premagovala različne terene, prav tako pa bo lahko odšla tudi na avtobus, saj tak voziček nebo zavzel veliko prostora in motil drugih oseb. Narejen mora biti tako, da je z njim enostavno premagovati različne vrste terenov

Poleg tega mora imeti zložljiv invalidski voziček narejeno ergonomsko in udobno sedišče, zato da osebe nebi motil pri vsakdanjih opravilih in da ji nebi bilo čez čas nelagodno oziroma neprijetno. Pri izbiri zložljivega invalidskega vozička ne smete pozabiti tudi upoštevati, da mora imeti vrhunsko dovršen sistem zaviranja, ki poskrbi za varnost osebe in pravočasno zaviranje, ki bi preprečilo kakšno neprijetno situacijo.

Zakaj sploh izbrati zložljiv invalidski voziček in ne katerega drugega?

Odgovor je zelo preprost. Zato, ker vam ne bo vzel veliko prostora. Spravili ga boste enostavno v avtomobil ali pa v kakšen prostor v svojem stanovanju. Spravite ga lahko tudi v omaro, saj ne zavzame veliko prostora. Zložljiv invalidski voziček se lahko vzame s seboj praktično povsod, saj se ga enostavno zloži in ponovno sestavi. Prav tako pa ne bo zavzel ogromno dodatnega prostora in tako napravil nered.

Osebe, ki so gibalno ovirane se zelo rade odločijo za izbiro zložljivega invalidskega vozička, saj ga enostavno lahko vzamejo s seboj kamorkoli, kar pomeni da ga lahko enostavno sami pospravijo v avto in pri tem ne potrebujejo nikakršne pomoči, saj je le ta zelo lahek zato oseba nebo imela težav pri vzdigovanju le tega.