May 28, 2021

Varilni aparat Co2

Velika ponudba varilnih aparatov povzroča tudi veliko zmešnjavo pri izbiri le teh, saj se je res težko odločiti za pravega sploh če na tem področju nimate kaj dosti izkušenj. Varilni aparat Co2 se imenuje zato tako, ker se pri varjenju uporablja plin Co2 in ne argon, kot je to po navadi v uporabi pri varjenju. 

Kakšni je varilni aparat Co2?

Varilni aparat Co2 je zelo trpežen in zmogljiv. Pri samem varjenju se uporablja plin Co2. Takšne vrste varilni aparat omogoča varjenje različnih vrst kovin prav tako pa tudi varjenje različnih materialov. Produkt njegovega dela so kvalitetne in trdne zvare.

Varilni aparat Co2 je možno kupiti preko spleta saj je na spletu zares ogromno število različnih ponudb, nakup pa lahko opravite tudi v posebej za to specializirani trgovini Iskra varjenje, kjer vam bodo znali svetovati, katerega izbrati in morda svetovati še za kakšen pripomoček, ki ga morda še nimate. 

Kakšna mora biti varilna oprema in kaj mora vsebovati za varno delo?

Varilna oprema mora biti natančno izdelana in zelo kakovostna, saj bo le ta preprečila poškodbe varilca, ki se pri varjenju lahko zgodijo zelo hitro, posledice pa so zelo neprijetne in zelo hude, saj lahko pride do opeklin različnih delov telesa ali pa poškodbe oči, saj iskrice pri varjenju skačejo vse povsod.

Pod varilno opremo spadajo visokokakovostna zaščitna očala, avtomatske varilne maske, reducirni ventili, zaščitni kombinezoni, visokokakovostne zaščitne rokavice, zaščita proti obrizgom, čistilec varov, razne elektrode, hladilna tekočina in podobno. Varilec mora biti zelo dobro podkovan, zato se varjenja raje ne lotevajte sami doma, če nimate dovolj izkušenj. Varilec opravlja delo na različnih področjih, njegovo delo poteka večinoma v delavnici ali pa tudi na različnih terenih. Pripomočki, ki varilcu pri varjenju pomagajo so plinske jeklenke, gorilnik, dvigalo, transportno orodje, lestve, drobno orodje, lestve in pritrdilnimi sredstvi. S temi pripomočki si zelo olajša svoje delo.