April 17, 2021

Zaščitna stekla za telefon

Sodobni mobilni telefoni so izjemno uporabni, zato jih imamo s seboj dobesedno na vsakem koraku. Redno jih tudi uporabljamo v takšnih in drugačnih situacijah, to pa neizogibno privede do kakšnih nezgod, udarcev in poškodb. Že res, da so dobri telefoni lahko precej robustni in se ne poškodujejo tako hitro, a vedno imamo določeno tveganje, še posebej pogoste so poškodbe zaslona. Pred temi se lahko dobro zavarujemo, če uporabljamo zaščitna stekla za telefon, na voljo pa je tudi druga uporabna zaščitna oprema, ki jo lahko izkoristimo z odličnim učinkom.

Seveda pa vseh poškodb ne moremo preprečiti, zato je pametno preventivo dopolniti še z drugimi ukrepi. Poznati moramo možnosti, ki jih imamo v primeru, da do poškodb pride. Običajno nam priskoči na pomoč servis telefonov, lahko pa najdemo tudi druge rešitve. V nekaterih primerih lahko popravilo opravimo kar sami, sploh če gre za kak enostaven poseg, recimo menjavo ohišja.

Če za telefon dobro skrbimo, lahko pričakujemo dolgo življenjsko dobo in brezhibno delovanje skozi ves čas. Sodobni telefoni sicer hitro postanejo zastareli in jih pogosto menjamo, včasih že po kakšnem letu ali dveh, toliko časa pa mora zdržati vsak telefon, v nasprotnem primeru lahko uveljavljamo garancijo. Zelo enostavni ukrepi nam zagotavljajo, da bomo s telefonom zadovoljni, svojo investicijo v aparat pa bomo z dolgoročno rabo tudi dobro izkoristili.

Kako pomagajo zaščitna stekla za telefon?

Zaslon je praviloma najbolj izpostavljen poškodbam. Mora biti namreč enostavno dostopen, saj s pomočjo na dotik občutljivega zaslona napravo upravljamo. Tako ne moremo vedno uporabljati zaščitnih torbic in etuijev, ki v celoti prekrijejo zaslon. Dobra alternativa so zaščitna stekla za telefon, ki pa seveda ne morejo ponuditi primerljive zaščite, kot jo imamo za preostale dele mobilnika s trdimi etuiji.

Zaščitna stekla za telefon ne morejo preprečiti vseh poškodb

Zaščitna stekla za telefon prekrivajo zaslon in nudijo dodatno zaščito pred praskami in razbitjem. Še vedno pa prenašajo impulze, ki omogočajo upravljanje na dotik, tako da ta zaščita ne ovira uporabe telefona. Najbolj koristno je takšno steklo za telefon v primeru, da mobilnik pogosto prenašamo po žepih skupaj s ključi, drobižem in drugimi predmeti, ki drgnejo ob material in lahko povzročijo praske. Pa tudi sicer je uporaba zaščite priporočljiva, saj lahko s kakovostnim zaščitnim steklom preprečimo tudi kakšne večje poškodbe, do katerih pride ob padcih in udarcih.

Poznamo različna zaščitna stekla za telefon, nekatera nudijo zgolj površinsko zaščito, druga so debelejša in pomagajo tudi pri večjih obremenitvah. Seveda gre omeniti, da so telefoni že v izhodišču opremljeni z osnovno zaščito, steklo za telefon, ki prekriva zaslon, je že pripravljeno na različne obremenitve. Res pa je, da tega stekla ne moremo enostavno zamenjati, medtem ko je menjava stekla na telefonu povsem enostavna, če uporabljamo še dodatno površinsko zaščito.

Uporaba zaščite je torej zelo priporočljiva, čeprav ne moremo pričakovati popolne preventive pred poškodbami in posledicami uporabe. Lahko pa vedno računamo na to, da bomo lahko takšne posledice naslovili s storitvami serviserjev, ki nudijo tako zaščitno opremo kot tudi storitve za vzdrževanje in popravila.

Zaščitna stekla za telefon pri serviserjih

Servis telefonov se opravi v primeru, da imamo z napravo kakšne večje težave. Ni nujno, da gre za poškodbe zaslona ali ohišja, čeprav se prav te težave uvrščajo med najbolj pogoste. To pomeni, da lahko pričakujemo tudi dobro ponudbo storitev na tem področju.

Najbolj značilna storitev je menjava stekla na telefonu, pa tudi menjava samega ohišja, odvisno od poškodb. Zelo hitro lahko pride do poškodb pri padcih in udarcih, so pa na srečo ta popravila tudi dokaj enostavna, hitra in poceni. Telefon opremimo s povsem novim ohišjem in dodatnim zaščitnim steklom, kar ponuja odličen rezultat.

Seveda imajo serviserji tudi drugo ponudbo, ki jo lahko izkoristimo. Pri pooblaščenih serviserjih lahko uveljavljamo pravice, ki nam pripadajo z garancijo proizvajalca, prav tako lahko pričakujemo dodatne možnosti pri popravilih, tudi zamenjavo mobilnika.

Zaščitna stekla za telefon in druga zaščitna oprema v ponudbi

Tako pri serviserjih kot pri drugih trgovcih lahko najdemo pestro ponudbo zaščitne opreme za telefone. Na voljo so zaščitna stekla za telefon, pa tudi zaščitni izdelki za ohišje nasploh. To so lahko elegantni silikonski etuiji, ki so zelo priljubljeni, saj ne motijo uporabe in ne pokvarijo izgleda telefona, ponujajo pa dobro zaščito robov v primeru padcev in udarcev. Ta oprema je tudi zelo poceni, etuije je možno dobiti za praktično vsak model le za kakšnih 10 evrov. 

Zaščitna stekla za telefon dopolnjujejo druge preventivne ukrepe in skrb za dobrobit naprave

Alternativa so večje torbice, priljubljene so preklopne torbice, ki prekrivajo tudi zaslon. Včasih ta oprema ponuja še dodatne funkcionalnosti, recimo možnost elegantnega shranjevanja bančnih kartic in drugih drobnarij. Poleg tega imajo ti dodatki tudi posebno estetsko vrednost in lahko povsem spremenijo izgled telefona.

Ponudba na tem področju je izjemno pestra. Tako zaščitna stekla za telefon kot etuiji in torbice se lahko v svoji vlogi odlično obnesejo, najdemo pa še mnoge druge možnosti, ki se jih splača poznati. Na spletu hitro najdemo privlačno ponudbo teh izdelkov, ki gotovo ustrezajo tudi našemu modelu telefona.